I pressen

Helle er ofte brugt som ekspert i såvel TV, Radio som i de skrevne medier. Her er et uddrag af pressenomtalen.

Danske forældre arbejder mest i Europa

Børnefamilier i Danmark hører til dem, der knokler allermest i Europa. Danskernes arbejdsuge på 37 timer ligger godt nok nogle timer under de fleste landes gennemsnitlige arbejdstid, men til gengæld lægger hver familie altså et meget højt antal timer, fordi kvinderne i Danmark også arbejder meget og begge forældre altså samlet set er meget væk fra hjemmet.

Avisen.dk – Tirsdag 8 apr. 2014 kl. 14:32

Læs hele artiklen her


Opgør med bedsteforældregenerationens ubalancer

Den aktuelle familiedebat er et opgør med 68’er-generationens institutionalisering af børn og indretningen af arbejdslivet. Vi skal respektere forskellige måder at være familie på. Vi er i et opgør med 68’er-generationens institutionalisering af børn og indretning af arbejdslivet. Det er et sundt opgør, som kan skabe bedre velfærd og sågar mere vækst.

Information.dk – Den 22. September 2014.

Læs hele artiklen her


Ekspert: Den forkælede børnefamilie er en myte

Er det ok, når man synes, at livet som børnefamilie kan være lige lovligt hårdt, selv om man bor i et land med barselsordninger og børnepenge? Den påstand, som bygger på, at de danske børnefamilier er forkælede, er en myte, der trænger til at blive aflivet. Det mener Helle Rosdahl Lund, der er foredragsholder, forfatter og direktør for Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv.

TV 2 livsstil- Den 24. April 2014 kl. 17:51.

Læs hele artiklen her


De yngste medarbejdere spilder mest tid

Ældre medarbejdere er mere effektive end de yngre. Forskning viser, at dem under 32 år lettest lader sig distrahere i løbet af en arbejdsdag. Helle Rosdahl Lund er forfatter og ekspert i effektivisering. Hun kan se flere grunde til, at medarbejdere bruger arbejdstid på irrelevante hjemmesider. “Dels er det et udtryk for, at folk måske keder sig. At der ikke sker nok”, siger hun.

Dr.dk – Den 15. Oktober 2014 kl. 11:00.

Læs hele artiklen her


Flere danskere drømmer om at være hjemmegående

Lad far eller mor gå hjemme, mens børnene er små. Det er drømmescenariet for en hel del danskere, viser en meningsmåling, som analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk. “Det viser, at der er et åbenlyst og markant holdningsskifte. Nu må man faktisk godt sige, at man gerne vil gå derhjemme. Det måtte man ikke for nogle år siden”, siger Helle Rosdahl Lund, der er leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv.

Børsen.dk – Den 20. marts 2014.

Læs hele artiklen her


Det gode børneliv kræver en familiepolitik

Danmark har to tvivlsomme europarekorder: I institutionalisering og i familiens samlede arbejdstid, når man lægger mors og fars arbejdstid sammen. Den knapt så morsomme, men ironiske pointe er, at forældrenes høje erhvervsfrekvens koster samfundet dyrt i stress og sygdom. En undersøgelse fra Megafon viser, at 62 pct. af børnefamilierne har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen – et wake up call til forældre, civilsamfund, arbejdsgivere, fagforeninger og politikere. Vi har et fælles ansvar, når det gælder børn.

Berlingske – Den 22. Juni 2014 kl. 22:30.

Læs hele artiklen her


Ekspert i arbejdsliv: Lad de unge gå på Facebook i arbejdstiden

Fleksibel mødetid og arbejdssted, kantine med ta’-hjem-mad og gratis fitnessrum. Det er hovedingredienserne i den opskrift på balance mellem arbejds- og familieliv, som i mere end et årti har været på menuen i ansvarlige danske virksomheder. Men nu er det på tide med andre boller på suppen. En opskrift, der udelukkende fokuserer på fleksibilitet og service, dur ikke længere, mener Helle Rosdahl Lund, direktør for rådgivervirksomheden Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familie.

Jobfinder.dk – Den 2. September 2013

Læs hele artiklen her


Travle danskere ville ønske, de havde tid til at få flere børn

Hvis min hverdag var mindre travl, ville jeg få flere børn. Sådan svarer hver femte dansker i en rundspørge, som analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk. De senere år har der været en ophedet debat i Danmark om skrantende fødselstal og travle børnefamilier. “Det er problematisk på det personlige plan, hvis du holder igen med at få de børn, du ønsker. Men også på samfundsplan, når antallet af fødsler er så lavt i Danmark, at vi ikke reproducerer os selv”, siger Helle Rosdahl Lund til Avisen.dk. Især unge mænd og kvinder drømmer om børn. 37 procent af de unge mellem 18-29 år svarer, at de ville spytte flere unger ud, hvis de havde mere tid.

Politiken – Den 22. oktober 2014 kl. 13:11

Læs hele artiklen her


Meningsmaskinen

41 % af danskere over 18 år ville ønske, at den ene forælder kunne gå hjemme, mens børnene er små. Det viser en undersøgelse lavet af analyseinstituttet Wilke. “Det er et åbenlyst og markant holdningsskifte. For nogle år siden måtte man ikke sige, at man gerne ville gå derhjemme” siger Helle Rosdahl Lund, Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv i Kokkedal. Meningsmaskinens samfundspanel tager debatten om at være hjemmegående i et moderne samfund..

TV 2 – Den 24. Marts 2014 kl. 15:00

Se indlægget i meningsmaskinen her


Kvindelov en velbevaret hemmelighed

Otte ud af ti virksomheder kender ikke ny lov, der skal give flere kvinder i de danske bestyrelser, viser ny undersøgelse. Dansk Industri afviser og fremhæver, at antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer vokser pænt. Der er tale om en ny lov, som skulle give flere kvinder i toppen af dansk erhvervsliv.

Berlingske Business – Den 7. Januar 2014 kl. 22:30

Læs hele artiklen her


Få balance mellem arbejds- og familieliv

Det ene barn skal hentes i vuggestue og det andet i børnehave, der skal laves mad, dyrkes fitness samtidig med, at der er fuld fart på karrieren. Hverdagen er for mange helt ude af balance, og ikke som de kunne ønske den. Det kan lyde banalt, men spørger man Helle Rosdahl Lund, der er leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, skyldes det kun én ting. De har ikke fået spurgt sig selv om, hvad der egentlig er vigtigst i deres liv.

Jobindex.dk – Den 2. November 2009.

Læs hele artiklen her


Kønsdiversitet fremmer innovation

Helle Rosdahl Lund, ledelsesrådgiver og direktør i tænketanken CBAF, har sammen med Charlotte Alexandra Pedersen, adm. direktør i virksomhed, der sælger medicinsk udstyr, udviklet e-arbejdsbogen ”Sådan får du succes med kønsdiversitet”.

“Det er en arbejdsbog, som vender ”pligten” til en ”værdi” for virksomhedens vision og innovation”, siger Helle Rosdahl Lund videre og refererer med ordet pligt til regeringens beslutning fra april 2013 om, at der fremover skal arbejdes hen imod en mere balanceret kønsfordeling i både private og offentlige virksomheder.

Magasinetinnovation.dk – August 2013.

Læs hele artiklen her


Sådan overlever din karriere, når privatlivet ramler

Det kan være svært at indrømme, når skilmisse, misbrug eller tragiske hændelser i familien fylder så meget i både for- og baghovedet, at man ikke kan passe sit arbejde. Helle Rosdahl Lund giver fem råd.

  1. Ærlighed er det bedste våben
  2. Lav en liste af situationer, der gør dig ked af det
  3. Æd stoltheden ved første advarsel
  4. Skriv tankerne ned, når koncentrationen forsvinder
  5. Få hjælp – tal med nogen

Ingeniøren – Den 12. Juni 2010.

Læs hele artiklen her


Familietænketank: Børnene kommer i klemme

Regeringsrokaden har efterladt familiens yngste i en politisk klemme i det nye Social-, Børne- og Integrationsministerium. Dermed har en samlet familiepolitik i Danmark fået det endelig grundstød. Det mener Helle Rosdahl Lund, der er direktør i Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, CBAF. “Det er fuldstændig absurd, at børnene igen bliver kastebold mellem ministerierne. Samtlige partier i Folketinget har klart forsømt at tale børnenes sag og det bliver ikke bedre af, at regeringen nu af internt politiske grunde slår hul på den gode linje, der lå i at daginstitutionerne og skolerne hørte hjemme i det samme ministerium”, siger Helle Rosdahl Lund.

Helsingør Netavis – Den 13. August 2013.

Læs hele artiklen her


KOMMENTAR: Madplan – fra sundhed til fiasco

“Det skulle være så godt og så det faktisk skidt”, lød det i sangen om Larsen. Men man kan desværre sige det samme om regeringens madplan i børneinstitutionen, mener direktør for Center for balance mellem arbejdsliv og familieliv Helle Rosdahl Lund. Allerede i 2007 pegede Center for balance mellem arbejdsliv og familieliv på, at madordninger ikke altid er løsningen på alt. For nogle forældre vil dette være et godt alternativ, andre forældre vil gerne give børnene mad med. Det handler også om den enkelte families tilgang til børneopdragelse, sundhed og samvær.

Folkeskolen.dk – Den 1. December 2009.

Læs hele artiklen her


Fleksible medarbejdere stiller nye krav til lederne

Kravene til, hvordan og på hvilke områder chefer skal lede medarbejderne, har ændret sig. Tre af de områder, der i dag kræver en ekstra indsats fra ledere, er de sociale medier, evnen til at definere arbejdsopgaver og virksomhedens indsats over for stress.
Det påpeger Helle Rosdahl Lund, direktør i virksomheden Center for Balance mellem arbejdsliv og familieliv.

Faod – Den 25. September 2013.

Læs hele artiklen her


Balance mellem arbejde og familie

Børnefamilien er en udskældt størrelse. Den er forkælet. Mødre er dyr arbejdskraft, når orlov og barns sygedag skal tages. Fædre ligeså. Og så vil de ”gode” forældre gerne hjem og se til poderne og ikke arbejde 24/7 – ikke alle i alt fald. Ikke nok med det, børnefamilien klager over at være stresset, selvom at vi har en lav arbejdstid i Danmark. Hvad tænker den børnefamilie dog på? Lad os prøve at vende den om!

Personalisme.dk – Den 30. April 2014.

Læs hele artiklen her


Ny bog sætter fokus på work-life balance

Klummeskribent Alice Meulengracht har overgivet sin karriereklumme til kollegaen Helle Rosdahl Lund, der driver konsulentvirksomhed inden for Work-Life balance. Hun  har netop udgivet en bog om emnet sammen med journalist Kim Reich, som hun giver eksempler fra her. Hvad menes der med Work-Life Balancen? Balance er at have en balanceret tilgang til vores arbejdsliv og familieliv

Alt for damerne – Den 15. April 2013.

Læs hele artiklen her


I et moderne arbejdsliv skal man finde en balance, hvor man ikke står til rådighed konstant

I et moderne arbejdsliv skal man finde en balance, hvor man ikke står til rådighed konstant.

  • Sæt rammer for din tilgængelighed
  • Søg sparring og find rum til fordybelse
  • Kortlæg kravene til dig og stil modkrav

StorySeller – Den 5. Februar 2014.

Læs hele artiklen her


Slap lige af, fru direktør

“Kvinderne nedprioriterer sig selv, og noget af det første, der ryger, er netværk og motion. Mændene farer derimod ud på motionsbanerne og kobler af. Konsekvensen er, at kvinder bliver mere stressede,” siger Helle Rosdahl Lund, direktør for Center for balance mellem arbejdsliv og familieliv. Hvor 51 pct. af kvinderne bruger mindre tid på sig selv, er det blot 39 pct. af de mandlige ledere, der nedprioriterer sig selv.

Finans – Den 7. September 2014 kl. 08:51

Læs hele artiklen her


Flere topchefer brænder ud

Man ser det oftere og oftere. Sunde, raske og unge topchefer forlader en god stilling, før de er fyldt 50 for at finde tid til andre ting i livet. “De træffer nogle valg, hvor de sætter det hele på standby og kommer igen senere. De har ikke det samme billede af, at karrieren skal stige lige op,” forklarer Helle Rosdahl Lund, direktør for Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv. Hun er helt enig med billedet af, at det er blevet mere krævende at være topdirektør. “Desværre er det tabu at indrømme, at man var ved at brænde ud, da mange har en forestilling om, at en god erhvervsleder også er stærk mand eller kvinde”, siger hun.

Finans – Den 14. Oktober 2014

Læs hele artiklen her


Hver anden advokat overvejer at forlade branchen

Jobudlængsel, dårlig ledelse og ønsket om mere tid med familien er nogle af årsagerne til, at hver anden advokat eller advokatfuldmægtig overvejer at søge nye græsgange. At balancen mellem familie- og arbejdsliv er svær at holde, overrasker ikke Helle Rosdahl Lund, daglig leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv.

TV 2 – Den 14. Januar 2013.

Læs hele artiklen her


Få en bedre balance i dit arbejdsliv

Krifa har sammen med analyseinstituttet YouGov gennemført undersøgelsen ”Balancen mellem familie- og arbejdsliv”. Bl.a. peger 7 ud af 10 på, at de inden for det seneste år har oplevet problemer med balancen mellem familie- og arbejdsliv. Du får disse to spændende kvinders kommentarer på nogle af tendenserne, og deres aller bedste råd til at få en bedre balance I dit liv. Læs mere og se undersøgelsen her

Krifa – Den 10. December 2014.

Download dit podcast her