Debattør

Samfundsdebat

Debattør og politisk kommentator

Helle Rosdahl Lund har ofte deltaget som debattør og deltaget aktivt i debatten om indretningen af vores samfund med fokus på balance mellem arbejde og familieliv, det moderne arbejdsliv og ledelse.

Hun er ikke bange for selv at sparke gang i udviklingen, som da hun etablerede Danmarks første Tænketank om Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv i 2004. Herefter etablerede hun Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv i 2005. Se mere på CBAF her

Her er et par udpluk:

25.februar, 2015. Familiepolitisk Konference, Christiansborg

Helle Rosdahl Lund taler på Familiepolitisk konference på Christiansborg. Hun fortæller om, hvordan familievenlige virksomheder får succes på bundlinjen samtidig med de arbejder med balance mellem arbejdslivs og familieliv i livsfaseperspektiv.

 

Blandt de øvrige paneldeltager var: Per Schultz Jørgensen, professor og tidligere formand for Børnerådet, Dennis Knudsen, FOA,

Debattør på Folkemødet på Bornholm 2016

Folkemøde: Tidsbank på talerstolen, 2016. Helle Rosdahl Lund inviteret af Danske Bioanalytikkere m.fl.

Jeg var i et debatpanel sammen med Helle Holt, forsker, Flemming Vinter, næstformand i de Offentlig Ansattes Organisation, HR direktør Søren Espersen, SAM Pension m.fl. 

Når målet er en bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv, hvordan når vi så dertil? En af mine pointer er, at en centralstyret Tidsbank ikke er levedygtig. Men man kan godt have tidsbanker lokalt, som man eksempelvis har i Finansforbundet.

Du kan se mere her

 

Debattør på Folkemødet på Bornholm 2015

Folkemøde: Balance mellem arbejdsliv og familieliv, 2015. Helle Rosdahl Lund inviteret af Krifa.

Krifa satte fokus på, hvad der kunne give en bedre balance mellem arbejde og familieliv. Helle deltog i debatten og lagde vægt på, hvad arbejdsgiverne også kunne bidrage med for at få fleksibilitet ind i hverdagen – også hos medarbejdergrupper, der normalt har mere skemalagte jobs. Balance gælder alle jobgrupper. Jeg kom også ind på, hvordan familiepolitik og et godt samspil mellem politikere og erhvervsliv kan fremme balancen mellem arbejdsliv og familieliv og danne grundlag for velfærd

Den alternative Velfærdskommision.

I 2005 nedsatte Regeringen en Velfærdskommission. Dette fik et modspil af den Alternative Velfærdskommission, der tog udgangspunkt i, hvordan man kunne styrke befolkningen og lokalsamfundet, så de menneskelige ressourcer kunne komme til udfoldelse.

Per Schultz Jørgensen, professor var formand for kommissionen. Jeg blev invitereret til at komme med et bidrag om Familiepolitik. Det er en sag, jeg brænder for. Allerede i år 2000 havde New Zealand sat fokus på, hvordan man kunne tænke og handle anderledes for at få det bedste for borgerne og landet. Flere andre lande tænkte ud af boksen. Under kategorien: Det gode liv bidrog jeg med debatindlægget: En moderne familiepolitik.

Redaktion:Birte Gamst, Bente Rich, Per Schultz-Jørgensen