Er du en af de mennesker, hvor 80 % af dine daglige tanker er negative?

 

Nej, vil du måske svare. Men en undersøgelse fra National Science Foundation, USA  viser, at hele 80% af dine daglige tanker er negative, og kun 20 % positive.

Din personlige indre stemme har sin helt egen podcast,og den kører 24/7. Det er din daglige fortælling om dig selv, din situationen, hvad du bør eller ikke bør gøre, der er afgørende for din succes eller fiasko som leder.

Lederudvikling har oftest fokus på udviklingen af den synlige del af dit lederskab, eksempelvis dine vaner, din lederstil og dit kropssprog. Men du skal i virkeligheden et spadestik dybere i forståelsen af dig selv og din personlige stemmes betydning for, hvordan du styrker dit eget lederskab.

Du skal have fat i  den indre stemme, der altid har travlt med at tale til os, vurderer os, genspille hændelsesforløb i det uendelige. Og som i virkeligheden medfører en indre krig mellem positive og negative tanker. Lad mig give dig et eksempel:

Per var lige blevet forfremmet til afdelingschef. Han skulle fremlægge en præsentation for direktionen. Per havde en fornemmelse af, at han ikke var klar nok i sin præsentation. Det blev ikke bedre af, at hans chef sagde “Det gik ikke helt så godt”. Pers indre podcast af tanker begyndte at køre i ring: Var han egentlig den rette til jobbet, skulle han finde et andet job? Hvad fik ham ud af kurs? Hvis chefen bare havde svaret anderledes –  scenarierne hobede sig op. De samme tanker kom igen og igen. Og Per kom egentlig ingen vegne fremad – tværtimod.

Det er nu, du især som leder, skal være i stand til at styre din indre dialog. Du skal ind og arbejde med din fortælling.

I Pers situation arbejdede vi med hans egen fortælling, og hvad der skulle til for, at han var selvsikker nok til næste møde – i sine tanker var han forberedt: “Direktionsmøder er en god måde, hvor  jeg kan vise, hvad jeg kan, og hvor meget jeg interessere mig for virksomheden og kunderne. Det kan godt være, at direktionen er presset for tiden, men med mere forberedelse og erfaring, kan jeg hjælpe dem i disse pressede tider.” Pers næste præsentation blev en succes.

Udfordre dig selv og få styr på din indre podcast

Jeg vil give dig et tip til at få styr på din indre podcast.

Du skal i de næste 5 dage på opdagelse i din egen indre dialog.

  1. Skriv dine tanker og dialoger ned.
  2. Når de 5 dage er gået tager du din notesbog frem. Nu skal du organisere tankerne:
  • Hvor meget af din indre dialog er negativt ladet?
  • Hvor meget er positivt ladet?
  • Understøtter det din succes eller gør det livet sværere for dig.

Hvad er det, som din indre dialog siger om dig? Hvad du fortæller dig selv, påvirker dit syn på dig selv. Den kamp skal du vinde, så du styrker dit fundament som menneske, og dermed også dit lederskab.

Husk: Du er som leder modtagelige for din negative indre dialog. Det er alle mennesker. 

Derfor er det vigtigt, at du styrker din viden om din hjernen og dit sinds betydning for dit lederskab. Dette sætter vi fokus på i første del af vores lederuddannelse: Balanceret Lederskab. Få mere viden om hvad vores on-line uddannelse: Balancere Lederskab kan gøre for dig her.

E-bog, til dig, der vil vide, der vil skabe psykologisk tryghed så dit hold performer og samarbejder

 

 Kend de vigtigste psykologiske udfordringer

Få viden om hvad medarbejderne har brug for nu

Og hvordan du gennem ledelse kan styrke din egen og medarbejdernes arbejdsglæde, mentale sundhed og resultater.

 

 

 

Du har nu skrevet dig på - HUSK at bekræfte at du ikke vil gå glip viden i din velkomstmail.