Uformelle samtaler er også nødvendigt for virtuelle medarbejdere – uafhængigt af om de arbejder fast på distance eller har fleksibel hjemmearbejdsplads

 

Hvordan sikre du en connection med dine virtuelle medarbejdere – uafhængigt af om de arbejder fast på distance eller har fleksibel hjemmearbejdsplads?

 

Uformelle samtaler omkring kaffemaskinen eller når man mødes på gangene, er noget mange savner i denne tid. Vi skal huske, at det er her vi connecter og føler ansvar for og inspireres af hinanden.  Som en sagde til mig “bare det, lige at vide, hvad der rører sig i en anden afdeling, eller lige kort få andet perspektiv på min opgave, er noget af det, jeg har manglet i den tid, vi har arbejdet hjemme”.

Mange medarbejdere har været på distancen i lang tid. Hvad tror du som leder, at medarbejderen tænker, når de får at vide, at der ikke er nogen, der kom fast tilbage før tidligst til juni? Nej, vel!

Det er vigtigt, at du som leder husker på behovet for “Uformelle samtaler” – også når dine medarbejdere, arbejder hjemme. Uformelle samtaler er en del af den lim, der gør et samarbejde godt. Det er balancen mellem arbejdsopgaver og pauser, der giver energi og produktivitet.

Opfindsomheden under pandemien har heldigvis været stor mange steder. Men rigtigt mange har også oplevet en mathed, hvor det har været svært at holde engagementet oppe. Både som leder men også som medarbejder.

3 tips til gode  “Uformelle samtaler” for virtuelle medarbejdere

Her får du 3 tips til, hvordan du kan skabe gode rammer om uformelle samtaler.

Stræk, bøj og latter

Der er ikke noget så godt som bevægelse i løbet af dagen. Hjerne får en velfortjent pause, energien for et boost og produktiviteten stiger.  Så hvorfor ikke sætte bevægelse på skemaet hver dag. Det gør de netop i et team i en bank. Hver dag er der øvelser, der løsner skuldre, nakke og giver lidt bevægelse, latter og sammenhold. Du kan starte med at finde nogle øvelser, der er lette at gå til. Send dem til teamet, så de har dem, når I går i gang. Du starter selv op som “coach” sammen med teamet. Når “Stræk, bøj og latter” er godt i gang, kan du lade bolden gå videre, så andre også kan komme med nye, let tilgængelige løsninger og igangsætte teamet.

Du kan finde mange gode øvelser på youtube. Jeg fandt også denne plakat med øvelser fra Linak, der gratis kan downloades.

Nytænk konceptet: “tilfældigt møde”

Når vi er på arbejdspladsen, møder vi også hinanden tilfældigt. I kantinen. I Fitnessrummet. Ved printeren. Man kan altid få mere at vide om en afdeling, hvilke opgaver der også er i virksomheden, nye jobmuligheder i andre afdelinger m.v.  Prøv at gentænke konceptet “Tilfældigt møde” ved at bruge de mange muligheder, der er for virtuelle møde. Inviter folk der ikke kender hinanden, og giv dem en agenda, de kan tale ud fra. De kan også selv finde et emne, men det er altid godt at have noget at falde tilbage på. 

Jeg vil foreslå at sætte en senior og junior sammen. Begge kan lære noget af hinandens forskellige perspektiver. Dette har jeg brugt meget, når jeg har arbejdet med flere generationer på arbejdspladsen.

 

Virtuel kaffe-te møder

Faste tidspunkter for virtuelle kaffe/te møder er også en god muligheden for at sætte uformelle samtaler og fællesskab på agendaen. Det er vigtigt, at du som leder forstår at undgå seriøse emner og sladder. Seriøse emner skal have det rette fokus, som det fortjener. Du skal som leder signalere, at det er helt i orden at holde virtuelle kaffe-te møder. Det kan både være møder, hvor det er dig der er facilitator, men det kan også være møder, hvor dit team selv holder små møder. Virtuel kaffemøde skal du se, som en mulighed for at lære noget nyt om dit team. 

Jeg hører rigtig gerne dine gode ideer til, hvordan man kan opretholde gejsten og sammenholdet med virtuelle team- aktiviteter, der let kan komme ind i hverdagen.

E-bog, til dig, der vil vide, der vil skabe psykologisk tryghed så dit hold performer og samarbejder

 

 Kend de vigtigste psykologiske udfordringer

Få viden om hvad medarbejderne har brug for nu

Og hvordan du gennem ledelse kan styrke din egen og medarbejdernes arbejdsglæde, mentale sundhed og resultater.

 

 

 

Du har nu skrevet dig på - HUSK at bekræfte at du ikke vil gå glip viden i din velkomstmail.