40 sekunder tænker du måske. Det kan jeg da ikke bruge til noget. Men der tager du fejl.

 Vi skal lige have et kik ind i hjerneforskningen, hvor teorien om opmærksomhedsgendannelse (attention restoration theory) holder til. Her forsker man i, hvordan naturen påvirker vores hjerne og koncentrationsevne.

40 sekunder, hvor du ser på naturen eller på en tagterrasse med grønne træer og planter kan øge din koncentration med 8 %. I et forskningsprojekt har man lavet et forsøg med 150 studerende, der blev inddelt i 2 grupper. Grupperne blev sat til at lave opgaver og have pauser på 40 sekunder.  Den ene gruppe havde pauser med billeder af dejlige grønne tagterrasser og blomster, den anden gruppe have 40 sekunders pauser med billeder af rå, farveløse tagterrasser.

De deltager der i de korte pauser så på de grønne tagterrasser havde signifikant færre fejl end de studerende der så på de rå tagterrasser. Koncentrationsevnen steg med 8% hos de studerende, der havde 40 sekunders pause “i det grønne”. Naturen har nemlig en positiv effekt på hippocampus’ , som er vigtig i forhold til vores hukommelse og evne til refleksion.Og netop med de små pauser træner du din arbejdshukommelse.

 

Få dine 40 sekunder og styrk din koncentrationsevne

Netop små 40 sekunders pauser når koncentrationen er i spil, kan du let implementere. Har du et godt billede af naturen ved din arbejdsplads? Eller sidder du ved et vindue med udsigt? Hvis ikke, så er det måske et forsøg værd at finde det billede af naturen, der giver dig energi. 

Du kan finde mere om det australske forskningsprojekt i  Journal of Environmental Psychology

Online Lederuddannelse
  • Facebook
  • Twitter
  • http://dk.linkedin.com/in/hellerosdahllund

Lederuddannelse: Balanceret Lederskab

Vores unikke lederuddannelse Balanceret Lederskab er baseret på forskellige forskningsgrene, og giver dig ny teori og praktiske eksempler, der giver dig helt ny viden, håndgribelige værksøjer og metoder, der giver dig ny indsigt om dig og ledelse, der virker fra dag 1. Tjek den her.

E-bog, til dig, der vil vide, der vil skabe psykologisk tryghed så dit hold performer og samarbejder

 

 Kend de vigtigste psykologiske udfordringer

Få viden om hvad medarbejderne har brug for nu

Og hvordan du gennem ledelse kan styrke din egen og medarbejdernes arbejdsglæde, mentale sundhed og resultater.

 

 

 

Du har nu skrevet dig på - HUSK at bekræfte at du ikke vil gå glip viden i din velkomstmail.