Kulturens verden har lidt under corona´en. Det er synd fordi, du netop fra kulturens verden kan finde metoder til at styrke fællesskabet og få energien tilbage i dit team. Flere analyser peger på ”metaltræthed” hos mange ledere og medarbejdere.

Hvad kan du så gøre, for at tale til fællesskabet og hjælpe med at genvinde energien? Jo, ser du, det er netop det, jeg gerne vil dele med dig. To virkningsfulde metoder til at få mere energi i dit team og i dig selv. Sidegevinsten er at du styrker sammenholdet og produktiviteten.

1. metode: ”ZOOM-room dancing”

”Dance is an art that imprints on the soul. It is with you every moment, it expresses itself in everything you do” Shirley MacLaine

Åh, nej hvad, tænker du måske! Skal vi nu til at danse og bevæge os i arbejdstiden? Mit svar er: Ja, hvorfor ikke, når det både styrker energien og samværet – på trods af distancen. Et 5 minutters ”ZOOM-room dancing” gør underværker!

Danse og bevægelse til musik kan mange ting. En af de væsentligste ting er, at dansen frigiver endorfiner fra hjernen. Endorfiner gør dig glad i “låget”, du føler dig lykkelig og får energi i hele kroppen. Det er temmelig svært ikke at smile og være glad, når du danser og bevæger dig til musik, du kan lide. Den næste gevinst ved ”ZOOM-room dancing” er,  at I helt sikkert vil få jer et godt grin. Det er svært at lade være.

I giver hjernen en velfortjent pause – den pause, den har brug for, så den kan arbejde og koncentrere sig igen.

2. metode: Improviser – Yes and game

Det er vigtigt, at planlægge med det uforudsete – især hvis du er skuespiller, skal holde oplæg og skal være på scenen. Når det uforudsete sker, går det ikke, at skuespilleren pludselig ikke ved, hvad han/hun skal gøre. Det er her, at “Yes and”-spillet kommer på banen. ”Yes and” er en metode, der hjælper skuespilleren til at følge flowet på scenen. Det styrker kreativiteten.

Det er en meget simpel metode. Den første skuespiller sætter scenen. De næste skuespillere kan ikke forkaste ideen, men skal netop bygge videre på den. Og to eller 3 kan fortsætte sammen. Det handler om, at være parat og kunne følge historien videre til næste niveau.

Du kan måske huske improvisationsteateret: ”Hatten Rundt” med Søren Østergaard, Niels Olsen m.fl? Skuespillerne gik rundt med en hat, som publikum smed en seddel ned i. En af skuespillerne tog sedlen op, og så var det bare at gå i gang med et skuespil.

”Hatten rundt” og ”Yes and”game har samme formål og princip. Det handler om at fremme nye metoder, ideer og bygge videre på hinandens indsigter. Og så gerne med et smil på læben.

Tag metoden med til dig og dit team og se, hvilke nye ideer I kan komme på. Smilet kommer meget lettere frem i forhold til en almindelig brainstorming. Og bare det at smile kan hjerne godt lide, og det giver ny energi.

Har du lyst til et lille smil – så kan du se eller gense en af scenerne fra Hatten Rundt her:

 

 

 

E-bog, til dig, der vil vide, der vil skabe psykologisk tryghed så dit hold performer og samarbejder

 

 Kend de vigtigste psykologiske udfordringer

Få viden om hvad medarbejderne har brug for nu

Og hvordan du gennem ledelse kan styrke din egen og medarbejdernes arbejdsglæde, mentale sundhed og resultater.

 

 

 

Du har nu skrevet dig på - HUSK at bekræfte at du ikke vil gå glip viden i din velkomstmail.