Det sidste 1 1/2 år er bekymringer og frygt blevet det ”nye normale”. Uvished fra politikkere og mediernes gentagelse af alle “ulykkerne” gav bekymringerne og frygten ekstra næring. Vi har nu været i ”Limbo” i over et år. Krisen og håndteringen af krisen udfordrer os som individer og mennesker i mellem. 

Og som om dette ikke er nok, så har pandemien i 2020 udfordret og testet mange ledere:

  • Strategér kom til kort, da de ikke længere kunne aflæse tendenser eller hvor den forecastet vej, kom til at lede virksomhederne hen.
  • Integratoren begyndte at føle sig isoleret og oplevede, at de ikke var en del af holdet.
  • Teamspillerne fandt ud af, at de ikke kunne “hoppe” ind og give en ekstra hånd, når det var nødvendigt – for alle arbejdede nu hjemme. 

Sådan blev alle udfordret. Hvordan gør man sit job godt, når det man selv oplever, at en væsentlig del af ens arbejde og identitet forsvinder? Tvivlen kan jeg undværes? Er min arbejdsplads stadig der, når krisen er over? Og hvor meget er der tilbage?

Og her står du som leder. Lige meget hvor modstandsdygtig du er eller, hvor meget du prøver på at tænke positivt, kan bekymringerne og frygten ligge og lure, da alting stadig er usikkert. Det er helt normalt.

Som leder, er vi stærke. Vi er uafhængige og klar til at håndtere udfordringer. Samtidig skal du som leder, være interesseret i dine medarbejdere, dit team og ja, den arbejdsplads du arbejder i. Det er  ansvaret, du har som leder, og ansvaret for medarbejderne hænger sammen med dine resultater, jeres produktivitet og bundlinje. Derfor er det kun naturligt, at denne tid kan skabe både bekymringer og frygt.

Pandemiens psykologiske effekt og effekten af social isolation har sat dybe spor hos de fleste mennesker. Det ved klinisk psykolog professor Christine Rynyan, University of Massachusetts en hel del om. Christine Rynyan taler om, at vores nervesystem har været og stadig er udsat for en disruption mellem krop og sind. Vores stresssystem har været på overarbejde siden, vi første gang hørte om Covid-19. Indbildt angst er lige så reel og farefuld for det enkelte menneske som reelle farefulde situationer.

Med det in mente genkender du måske situationer, hvor du har følt dig udmattet, måske har haft udfordringer ved at huske eller koncentrerer dig? Og følt at du ikke helt får så meget gjort som tidligere?  Forklaringen er at din hjerne konstant er i alarmberedskab.

Det er ikke sundt, fordi når hjernen er i alarmberedskab sker det på bekostning af aktiviteter i den del af hjernen, der bruges til at løse problemer, huske og holde fokus samt at kunne forholde os kritisk og fornuftigt til ting.

Som leder er det derfor vigtigt, at du anerkender (måske forstår) den direkte forbindelse mellem psykisk adfærd, mental sundhed og performance på arbejde.

 

Vi har lederuddannelsen, der hjælper dig på vej: Balanceret Lederskab

Balanceret Lederskab er en online lederuddannelse, der gør dig i stand til at skabe psykologisk tryghed og styre godt igennem den turbulens mange oplever nu. Viden om hjernen og social-psykologiske indsigter, værktøjer og koncepter hjælper dig til at genopfinde din tilgang til dit eget fundament og lederskab.

Lederuddannelsen Balanceret Lederskab tager dig et væsentligt skridt videre end den traditionelle management tænkning. Du får en indsigt om dig selv og om ledelse, der er baseret på hjerneforskning kombineret med et socialpsykologisk indsigter og konkret ledelsesforskning, der gør dig i stand til at styrke dit lederskab og skabe den viden og indarbejde de nye værktøjer og koncepter, der hjælper dig skabe helt unikke resultater. Kom igang her.

Reference:

“Lederuddannelsen Balanceret Lederskab har været med til at give mig et bedre indblik i hvorfor jeg reagerer som jeg gør i bestemte situationer og ikke mindst hvorfor andre gør som de gør. Uddannelsen giver et mere videnskabeligt indblik i hvorfor vi gør som vi gør i forhold til andre ledelseskurser som jeg har deltaget i.” Jesper, Afdelingschef.

E-bog, til dig, der vil vide, der vil skabe psykologisk tryghed så dit hold performer og samarbejder

 

 Kend de vigtigste psykologiske udfordringer

Få viden om hvad medarbejderne har brug for nu

Og hvordan du gennem ledelse kan styrke din egen og medarbejdernes arbejdsglæde, mentale sundhed og resultater.

 

 

 

Du har nu skrevet dig på - HUSK at bekræfte at du ikke vil gå glip viden i din velkomstmail.